Измамници отмъкнаха 23 жилища на самотни и психичноболни в София

63

Жертви на имотните измамници основно били самотно живеещи хора или психично болни.

Машинациите ставали по няколко схеми. Една от тях била чрез подпис на празни листи или пълномощни, с които жертвите да бъдат представлявани пред нотариус. В други случаи задържаните заблуждавали нотариус при сделки като набирали свидетели, които да удостоверят, че разследваните владеели повече от 10 години имота, пише „24 часа“.

Престъпна група от четирима, сред които и бивш нотариус, е задържана за имотни измами на територията на Столичната община.

Бандата е заловена след разследване на СДВР и спецпрокуратурата. Полицаи били по следите на уличените от 7-8 месеца, когато срещу тях постъпил сигнал в СДВР, съобщи Георги Хаджиев, директор на полицията в София.

Третата схема била със саморъчни написани завещания. За да прикрият престъпленията, обвинените прехвърляли откраднатите апартаменти на свои близки, роднини или фирми.

Засега се предполага, че стойността на 23-те имота е над 300 хил. лева. Шефът на СДВР каза. че колегите му се успели да предотвратят 9 имотни измами на групата. И посочи, че всички задържани са „сериозен крими контингент’, те. стари познайници на полицията още от времето, когато Хаджиев е бил оперативен работник.

От прокуратурата заявиха, че след претърсвания и изземвания у задържаните са открили много доказателства – нотариални актове, пълномощни и др. документи, които ще им бъдат в ползва за доказване на престъпленията. Предстои днес четиримата задържани да бъдат изправени пред спецсъда, за да им бъде поискан постоянен арест.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама