Няма край: 79-годишна даде 7 000 на ало измамници

113

Жена на 79 години от Видин е станала жертва на телефонна измама, съобщават от Областна дирекция на МВР. Инцидентът е станал през почивните дни.

След поредица от телефонни разговори с непознат, представил се за полицейски служител, жената е оставила пред портата на дома си плик със 7000 лева. Непознатият е успял да я убеди, че съдейства за залавяне на група лица, занимаващи се с измами.
Това е трета телефонна измама, извършена във Видин от началото на годината, по добилата популярност схема с полицейски сюжет – необходимост от пари за оказване на съдействие на МВР.

От видинската полиция напомнят на жителите на региона, че искането на пари в телефонни разговори, под какъвто и да било предлог, е сигнал за телефонна измама. Трябва незабавно да сигнализират в полицията – на място или чрез тел. 112.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама