Николай Василев: С еврото ще бъдем по-щастливи и по-богати

232

България е готова за Еврозоната. Очаквам в т.нар. чакалня да влезем скоро, в близката година.

Причината за забавянето ни в Еврозоната е поради финансовата криза отпреди десет години и оттогава държавите не искат всеки в Еврозоната, но като цяло България за никъде не бърза по принцип.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ бившият министър на икономиката Николай Василев по повод членството на страната ни в Еврозоната.

,,Доколкото съм запознат България все още не е подала заявление за членство във Валутния механизъм, което е разочароващо и не знам защо още не сме подали“, разкри Василев и добави, че ако влезе в чакалнята, България би останала в нея около три години.

,,През това време ще се правят анализи, за да се установи дали страната ни отговаря на условията, а тя отговоря много отдавна на тези условия, както впрочем отговаря и на условията за членство в Шенген, но както знаете все още ни няма там“, посочи още бившият министър.

,,Влизайки в Еврозоната, ние ще бъдем по-богати и ще имаме повече инвестиции. Няма такова нещо, че цените у нас ще се увеличат или пък ще обеднеем. Напротив, ще бъдем по-щастливи и по-богати“, заключи Василев.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама