Мегън Маркъл съди британско издание?

69

Съпругата на британски принц Хари, бившата американска актриса Меган Маркъл, може да даде под съд британския таблоид „Мейл он сънди“ за публикуваното на нейно лично писмо, изпратено до баща й, пише в. „Гардиън“.

По данни на вестника представители на херцогинята на Съсекс са се свързали с въпросната редакция, като са заявили, че ще подадат съдебен иск. Според „Гардиън“ журналистите от „Мейл он сънди“ могат да бъдат обвинени в нарушаване на британския закон за авторските права. Откъси от писмото на херцогинята са били публикувани без нейно съгласие. При това и в настоящия момент е достъпно на сайта на „Мейл он сънди“фотокопие от първия абзац на ръкописа на Маркъл, информира Дарик.

Публикуването на писмото на Маркъл отново разпали скандала около съпругата на принц Хари и отношенията й с баща й. Родителят не присъства на венчавката на дъщеря си на 19 май миналата година. По думите на Томас Маркъл Меган сама прекратила отношенията си с него.

В защита на херцогинята през месец февруари излязоха нейни приятели, които твърдяха, че тя е написала помирително писмо на баща си. Но Томас Маркъл предаде на „Мейл он сънди“ оригинала, който по неговите думи не бил „маслинова клонка, а удар с нож в сърцето“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама