Задържаха кметски син за лихварство (СНИМКИ)

183

При претърсване в имота на 33-годишния Адил Ахмедов в село Лятно, където баща му е кмет, са открити над 30 банкови карти с пин кодовете, 11 чужди лични карти, както и нотариални актове на имоти.

В три тефтера са били вписани имена на лица и различни суми. Намерени са и мобилни телефони, различни златни накити, оръжия и превозни средства.

Снимка: МВР

В ранните сутрешни часове вчера служители от сектора пристъпили към претърсване в имот, обитаван от 33-годишен местен жител.

Снимка: МВР

В хода на предприетите процесуално-следствени действия са намерени и иззети: 31 банкови карти, собственост на различни хора; писма от банки с посочени ПИН кодове на банкови карти; 11 чужди документа за самоличност /лични карти/; нотариални актове на имоти; запис на заповеди; договори, между които и 22 ипотечни; три тефтера с вписани имена и различни суми; извлечения от банкови транзакции. В имота са намерени още множество чужди вещи и документи.

Снимка: МВР

Иззети са ключове за 27 моторни превозни средства, в дворно място към имота на 33-годишния са открити четири мотопеда, три мотоциклета и пет моторни превозни средства различни марки и модели, също чужда собственост.

Снимка: МВР

В къщата са намерени седем преносими компютъра, 13 мобилни апарата, 19 свидетелства са регистрации за моторни превозни средства – 17 от тях български, две с германска регистрация. Иззети са множество златни накити – пръстени, обици, гривни и синджири, сумата от 28 920 лева и 500 паунда. Открити и иззети са четири газови пистолета, 51 патрона с различен калибър /22, 25, 7,62 х54 и 9х19/.

Снимка: МВР

В жилището полицаите намерили и близо 30 000 лева. 33-годишния мъж е задържан за 24 часа в полицейското управление в Шумен, съобщават от МВР.

Снимка: МВР

„Скоро такава мащабна лихварска дейност на територията на област Шумен не е имало. Лицето, за която е била информацията, че извършва банковите сделки, е съдействало на досъдебното производство. Като е признал и ги е насочил към определени факти и обстоятелства”, заяви окръжният прокурор Маргарита Георгиева.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама