Ало измамници попаднаха на прокурор, използвали баба за муле

290

Районната прокуратура във Варна задържа 80-годишна жена, участвала в опит за телефонна измама на прокурор.

Веселинка Р. отишла да прибере поискани пари от телефонни измамници, които позвънили на стационарен телефон на Районната прокуратура, съобщиха от прокурорската пресслужба.

Схемата за измамата е класическа. Лекар поискал пари от майка на пострадало в катастрофа момиче, при животоспасяващата операция на което били поставени златни пирони. Мнимият лекар звънял от румънски мобилен номер и заплашвал, че ако не получи 30 000 евро за златните пирони, ще прати на майката банда от 15 души.

Другият участник в схемата, чиято роля е на „доброто ченге“, е мним полицейски инспектор, представил се като Красимир Николов от общинска полиция. Той обещал съдействие на заплашената, която по случайност е прокурор в Районната прокуратура.

Телефонната епопея започнала в 10,05 часа на стационарния телефон в Районната прокуратура във Варна, взет за домашен телефон от измамниците, продължила на мобилния телефон на нарочената за жертва и завършила около 18,30 часа на 20 февруари със задържането на 80-годишната Веселинка.

Възрастната жена била изпратена да прибере парите, които по заповед на измамниците жертвата на телефонната измама трябвало да изхвърли от терасата на жилищен блок, в който уж живеела.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама