Четириногият Шупет наследява милионите на Лагерфелд?

138

Любимата котка Шупет на починалия във вторник моден дизайнер Карл Лагерфелд може да наследи част от богатството му.
Ексцентричният творчески директор на „Шанел“ се сдоби с белия домашен любимец през 2011 година. Котето веднага се превърна в светска знаменитост, като си спечели над 170 000 последователи в Инстаграм и участваше във фотосесии.

„Шупет си има свое състояние, тя ми е наследница, и ако се случи нещо с мен, човекът, който ще се грижи за нея, няма да има нужда от нищо“, беше споделил дизайнерът в свое интервю.

Във Франция животните не могат на станат наследници, тъй като от правна гледна точка не се явяват нито физически, нито юридически лица, припомнят от БТА. Но това е възможно в Германия, а Лагерфелд има немско гражданство. При споровете за наследство се взима предвид страната на постоянно пребиваване, в случая за дизайнера – Франция. Предполага се, че модният дизайнер е завещал на домашния си любимец средства или чрез фонд, или чрез физическо лице.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Happy #FathersDay Daddy @karllagerfeld. Thank you for bringing me into the (fashion) world. 😘

Публикация, споделена от Choupette Lagerfeld (@choupettesdiary) на

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама