Ученик съди вестник за 250 милиона долара

84

Ученик от малък град в Кентъки съди в. „Вашингтон пост“ за 250 милиона долара, съобщиха американските медии.

Вестникът погрешно обвинил 16-годишният Николас Сандман в расистки акт и предизвикване на конфронтация с индиански активист по време на демонстрация във Вашингтон, пише „Монитор“.

Сумата по иска – 250 милиона долара – е колкото плати най-богатият човек на света и шеф на „Амазон“ Джеф Безос, за да купи „Вашингтон пост“ през 2013 г.

В жалбата се казва, че изданието погрешно е обвинило и тормозило младежа, като част от пристрастията си срещу президента на САЩ Доналд Тръмп.

По време на инцидента Сандман, който е бял католик, носел шапка с известния слоган на Тръмп „Make America Great Again“.

Материалът, който доведе до съдебния иск, излезе с голяма снимка на Николас Сандман, застанал на близко разстояние лице в лице с възрастен индианец – активистът Нейтън Филипс.

Твърденията, че младежът е предизвикал конфронтация бяха последвани от много коментари срещу него в социалните мрежи и материали за инцидента по големите американски телевизионни канали.

По-късно се появи видеозапис, който показваше, че нито Сандман, нито неговите съученици, са се държали агресивно или са провокирали Филипс.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама