Ето го 19-годишния бабаит от Кюстендил. Майка му го завела да се предаде (СНИМКА)

578

Задържан е 19-годишният Алекс Анков, издирван за смъртта на 35-годишния мъж след масов бой в Кюстендил.

Отишъл е сам в полицията вчера вечерта към 23:30 ч. с майка си и се е предал, съобщи шефът на полицията в Кюстендил Елиан Стамболийски, потвърдиха за bTV от полицията.Лицето е криминално проявено, има две престъпления, свързани с телесни повреди, уточни Стамболийски.

При сбиването пред дискотека в Кюстендил пострадаха още петима души. Двама са в по-тежко състояние и са в „Пирогов“. Тази сутрин отново има протест в града срещу насилието, продължава да има и засилено полицейско присъствие. От полицията и прокуратурата са категорични, че конфликтът не е заради етническо напрежение, а заради много изпит алкохол.

Снимка: facebook

При конфликта между компании в неделя рано пред заведение в центъра на града беше убит един и бяха ранени петима души. Четирима от тях бяха настанени в болници, а двама са в тежко състояние. По първоначални данни убийството е извършено с нож. Полицията разследва версията, че починалият е бил случаен свидетел на побоя между двете групи пияни мъже. Вчера стана известно, че употребата на алкохол, а не етническо напрежение е причината за сбиването. Това беше съобщено от ръководителя на Окръжна прокуратура – Кюстендил.

Десетки хора се събраха на импровизиран мирен протест на кръговото кръстовище между улиците „Георги Раковски“ и „Хаджи Димитър“ с искане за повече спокойствие и сигурност.

                                             *******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама