Цветанов заведе жена си в САЩ

203

За шести пореден път председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов взе участие в Молитвената закуска с президента на САЩ.

В събитието на президента Доналд Тръмп, провело се във Вашингон, участие взеха и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, депутатите Пламен Нунев (ГЕРБ) и Жельо Бойчев (БСП), зам.-министърът на спорта Ваня Колева, както и зам.-кметът на София Тодор Чобанов.

На важното политическо събитие Цветанов се появи със съпругата си Десислава, която за пръв път го придружава на работен форум от такъв ранг. Всъщност причината тя да замине заедно с бившия вътрешен министър била по-скоро лична, тъй като от година насам тяхната най-голяма дъщеря Гергана живее и работи във Вашингтон. Девойката е сред най-новите и успешни попълнения в структурите на Световната банка и заради интензивната си работа рядко успявала да се прибира в България, за да се вижда с родителите си. Така Цветанов и жена му се възползвали от командировката му, за да се срещнат с щерка си и да прекарат няколко часа заедно.

Въпреки че начело на Световната банка в момента е българка, а именно Кристалина Георгиева, тя по никакъв начин не съдействала на дъщерята на Цветанов да стане част от екипа на престижната институция. След като завършила бакалавърска степен в университета Бат в Югозападна Англия, Гергана сама успяла да извоюва да я назначат като анализатор в банката. „Когато се дипломира, дъщеря ми кандидатства на 4 места. Прие това в Световната банка от двете предложения за работа, които имаше. Не смятам, че това е нещо, за което микрофоните трябва да бъдат свалени. Дъщеря ми е кандидатствала за работа, както всички деца, които завършват“, сподели неотдавна зам.-председателят на ГЕРБ, за да разсее слуховете, че е ходатайствал за дъщеря си пред Кристалина Георгиева. В момента в Световната банка работят около 100 българи, а дъщерята на Цветанов е сред най-бързо развиващите се наши кадри там.

Източник: Ретро

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама