„Боже, моля те, вземи ме“, написа момче на 8 г. след училищна гавра

278

Осемгодишен ученик, който повече не можел да понася жестоките ежедневни гаври от съучениците си, оставил сърцераздирателна бележка на бюрото на учителя си: „Боже, моля те, вземи ме“. За щастие тя не се оказва предсмъртна.

Историята на Джак Уилкинсън от Сидни, тормозен жестоко от връстниците си, има хубав край, а спасението момчето открива в рисуването, пише „Дейли Мейл“.

Снимка: thesun.co.uk

„Той беше свършен“, споделя майка му Кристи Стърджис. „Джак бе удрян и ритан на училищната площадка почти 10 минути, на всичко отгоре го проболи в гърба с пластмасова вилица. Той имаше синини по краката и следи от вилица на рамото – като го видях просто избухнах в сълзи.“

Джак страдал от депресивно разстройство, заради което грубияните в училище веднага го обявили за „откачалка“.

Момчето, което в най-тежкия си ден написало с маркер на възглавницата си „Не искам да живея повече“, обаче успяло да преодолее гаврите чрез изкуството и рисуването.

„Когато съм изплашен ме обзема тревога и не мога да се справя с това, но рисуването ми помага да се съсредоточа в него друго“, обяснява Джак, който е вече на 9 г. „Рисунките ми идват от главата, започвам да мисля за тях и за досегашните ми рисунки, и искам да рисувам още и още“.
Майка му, която е производител на облекло, му помогнала да създаде своя собствена линия фланелки с неговите рисунки върху тях, с които набира средства за отворената телефонна линия в помощ на децата в нужда.

„Джак е най-обикновено дете, което обича тениса, футбола и Лего, но страда и от остро депресивно разстройство. Неговата колекция се оказа нещо като терапия чрез изкуство. Рисуването го успокоява, а изкуството се оказва най-добрата терапия за него“, благодарна е майка му.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама