Принц Филип върна шофьорската си книжка

36

Принц Филип е решил да спре да шофира на 97-годишна възраст, по-малко от месец след като причини произшествие на пътя, при което пострадаха две жени, обявиха от Бъкингамския дворец.

Властите информираха, че ще имат предвид решението, докато обмислят дали да повдигнат обвинения срещу съпруга ба кралица Елизабет Втора за причинената от него катастрофа на 17 януари.

“След като внимателно обмисли въпроса херцогът на Единбург взе решение доброволно да върне шофьорската си книжка,” обявиха от двореца.

На 17 януари Филип бе зад волана на своя Land Rover, когато се заби в друг автомобил. Той трябваше да получи помощ, за да излезе от своя автомобил, но не бе пострадал. Две жени в другата кола обаче пострадаха леко, а 9-месечно бебе остана невредимо.

Филип бе заснет да управлява автомобил два дена след инцидента, без да е поставил предпазния си колан.

В писмо, в което поднесе извинение на една от пострадалите жени Филип обясни, че е бил заслепен от слънцето, докато излизал на главния път близо до кралската резиденция на около 160 км северно от Лондон.

Във Великобритания няма ограничения за пределната възраст на шофьорите, въпреки че тези, които са навършили 70 г., трябва да подновяват свидетелствата си за управление на всеки три години.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама