Кои са най-предпочитаните дестинации през 2019 година?

85

Унгарската столица беше избрана за европейска дестинация номер едно за 2019 г. сред други 20 „задължителни“ за посещение градове на Стария континент.

Това показва класация, изготвена от European Best Destinations (EBD), предава Forbes.

Подреждането, десето поред, е изготвено на база над 500 хил. гласа, като победителят ще бъде рекламиран цяла година сред милиони туристи. Освен това Будапеща има правото официално да използва титлата „Най-добра европейска дестинация“ в своята маркетингова стратегия.

Тазгодишната класация включва широк набор от призьори – както такива, които не изненадват, като Атина, Флоренция и Париж, така и не толкова популярни дестинации, например Брага (Португалия), Братислава (Словакия), Динан (Белгия), Мец (Франция), Познан (Полша), Цавтат (Хърватия), Котор (Черна гора), както и италианското село Монте Изола, което заема трета позиция в класацията.

Базираната в Брюксел организация EBD промотира Европа като най-добрата дестинация в света, отличавайки най-посещаваните места на континента.

Организацията работи с Европейската комисия за промотиране на устойчивия туризъм, като организира някои от основните туристически състезания в Европа, включително „Най-добри европейски коледни пазари“, „Най-добри европейски плажове“, Най-романтични дестинации“ и „Най-добри европейски ски курорти“.

Резултатите в тези класации водят до „значителен растеж на туристите за нашите наградени дестинации“, посочват в изявление от EBD.

„Регистриран е 16% растеж на туризма за Порто, награден през 2017 г., 13% за Бордо, награден през 2015 г., 25% за Задар, награден през 2016 г., 11% за Вроцлав, награден с титлата Най-добра европейска дестинация за 2018“, се посочва в изявлението на европейската организация.

Сред отличените 20 населени места в подреждането за тази година организаторите изтъкват, че „за първи път от създаването на това събитие, устойчиви дестинации бяха наредени сред трите най-добри места за посещение в Европа; Мец във Франция е един от най-креативните и динамични градове в страната; Брага в Португалия, който зае втора позиция в подреждането, предлага най-доброто качество на живот в страната и е трети в Европа“, посочват организаторите.

„15-те дестинации с най-много гласове ще бъдат промотирани на пътешествениците като най-добрите за посещение за 2019 г. и ще бъдат включени в сайта на Най-добрите европейски дестинации, който е най-посещаваният уебсайт, посветен на туризма в Европа, достигайки аудитория от над 5.5 млн. туристи“,

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама