Отчаяна майка купи „стъклен“ пръстен за 10 паунда, оказа се 26-каратов диамант (СНИМКИ)

445

Закъсала за пари майка откри, че цели 33 години е кътала в дома си истинско съкровище. Преди години тя купила от гаражна разпродажба „стъклен“ пръстен за 10 паунда. Оказало се, че се е сдобила с диамант за 740 000 паунда.

55-годишната Дебра Годард пазила пръстена цели 33 години, докато майка ѝ не изгубила всичките си пари, измамена от роднина, съобщава „Сън“, цитиран от БЛИЦ. Тогава Дебра занесла пръстена на бижутер да го оцени, надявайки се, че може да му вземе поне 750 паунда. Дебра, която се занимава с благотворителност е и е била приемна майка на повее от 20 деца, с изумление разбрала, че притежава диамант 26,27 карата. След като той бил продаден на търг, тя спечелила 470 000 паунда. „Когато отидох при бижутера, той почти припадна и каза: „Знаеш ли какво е това? Това е диамант“.

Стоях будна цяла нощ, гледайки го и чудейки се какво да правя“, споделя тя. Занесла го в аукционна къща „Сотбис“, където потвърдили стойността му. „Оказа се, че е почти съвършен. Това е карма за всички лоши неща, които се случиха в живота ни и за това, че майка ми беше напълно ограбена“, добавя Дебра.

След като се видяла в пари, тя започнала да глези 72-годишната си майка. Завела я на почивка в Барбадос, на концерти на Том Джоунс и Селин Дион в Лас Вегас, купила ѝ скъпо кожено палто. „Парите не са важни за мен“, казва Дебра, която все още живее в Западен Лондон. Тя е основала фирма за стари бижута, в която следят гаражните разпродажби за нови находки. Написала е и книга за преживяванията си. „Доброволно се занимавам с деца, избягали от вкъщи. Ако тази книга изкара пари, искам тя да отидат за тях и за младежките лидери“, казва Дебра.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама