Запис с алоизмамник: „Благодаря, мисля, че няма да се хвана“

115

МВР разпространи истински запис на телефонен измамник и небелязана жена. Той я подвежда, обърква и сплашва, предаде NOVA.

Измамникът, който се чува, действа по позната схема – представя се за полицай, който предупреждава жената, че именно тя ще бъде следващата жертва на престъпниците. Сплашва я с история за друга пострадала жена, която е отказала да даде пари на „ало” изманици. Диктува фалшив номер на полицията, на който тя да се обади, за да се увери, че от другата страна стои наистина представител на органите на реда.

От записа се чува как пита жената свързвали ли са се телефонни измамници преди с нея, казва й, че в ареста са прибрали мъж и жена, в които намерили нейния номер.

„Затова ви се обаждаме да ви предупредим да бъдете внимателни“, казва той, а жената му отговаря: „Благодаря, но аз мисля, че няма да се хвана“. „Не ме прекъсвайте“, казва той и я пита дали сутринта ги е гледала по телевизията и разказва за жена, приготвила пари да даде на телефонни измамници.

Жената уж отказала да даде парите, а престъпниците разбрали, че тя има пари, влезли при нея 19 човека и й рязали пръсти на краката, а жената е в болницата. Мъжът разказва тази история и казва, че се притесняват да не се повтори. Жената по телефона го пита да се представи пак и дава телефон на криминална полиция – 028 112. Финалът на разговора е тя му благодари.

Обикновено схемата включва ново обаждане от ало измамник, който иска пари и обаждане от същия човек от полицията.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама