Учени откриха изгубения флот на Хитлер

189

Турският тв канал TRT Haber засне на видео намерените неотдавна подводници от времето на Втората световна война. Материалът бе публикуван на канала на RT Haber в YouTube.
 Подводница от клас U-23 е била намерена в Черно море на две мили от турското крайбрежие на дълбочина 40 метра. Още две подводници са били намерени недалеч от Истанбул.
Подводниците от „изгубения флот“ на Хитлер са били открити в хода на снимките на документален филм с участието на ВМС на Турция, пише ретро.
Те са принадлежали на немската армия по време на Втората световна война и са били изпратени в Черно море в рамките на плана „Барбароса“. Турция обаче не ги пропуска, съгласно международната конвенция от Монтрьо.
Част от подводниците са били демонтирани и изпратени обратно през Румъния. Други обаче са останали на дъното на Черно море повече от 70 години.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама