20-годишен потроши четири ферарита (СНИМКИ)

169

Изтощен от работа млад мъж заспа зад волана и блъсна колона от Ferrari-та, чиито собственици се готвели да потеглят на пътешествие из околностите на тайванската столица Тайпе, съобщава BBC.

20-годишният Лин Чин Сян блъснал четири от италианските суперколи, причинявайки щети за 12 млн. тайвански долара (близо £354 хил.), които ще трябва да изплаща от джоба си, тъй като застраховката му не ги покрива.

Снимка: wxn.qq.com

Лин напуснал училище след смъртта на баща си, за да помага на майка си, като продава тамян и религиозни сувенири в семейното магазинче до храм в Тайпе. Нощем пък работел в барбекю ресторант и в деня на инцидента поел към къщи със своето Mitsubishi в 3 часа сутринта.

Снимка: wxn.qq.com

Когато се прибрал, заварил майка си болна. Решил, че ще я отмени в доставката на тамян за религиозна церемония в близък храм. Към 5:40 ч обаче умората си казала думата и Лин задрямал, докато шофирал.

Снимка: wxn.qq.com

При последвалия удар пострадали три броя Ferrari 488 GTB и едно F12Berlinetta. За щастие скоростта била само около 40 км/ч и никой не пострадал. Направената от полицията проверка установила, че Лин не е употребявал алкохол или наркотици.

Снимка: wxn.qq.com

Трогнати от историята на младия мъж, стотици тайванци са започнали да събират пари, за да му помогнат в изплащането на щетите, тъй като младежът печелел по едва 35 000 долара (€990) на месец. Така били събрани 740 000 долара (близо €21 000). Собствениците на пострадалите автомобили пък се съгласили да не изискват от него да възстанови дължимото накуп, а на вноски.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама