Топ 5 на най-горещите дестинации за 2019 година (СНИМКИ)

189

Подготвихме за нашите читатели едни от най-търсените и бленувани дестинации събрани в един екзотичен коктейл – круизно пътешествие.

Предимството на круиза е, че обединява няколко дестинации в едно, разопаковате багажа си само веднъж и виждате света под ъгъла на най-красивите и романтичните морски изгреви и залези, съобщават от круизи.bg.

Куба и Кариби с кораб MSC OPERA

Една от най-горещите дестинации за круизните пътешественици е регионът Куба и Кариби, които обещават незабравими мигове и преживявания на посетителите си. Mечта на всеки турист, който иска да се отпусне, заобиколен от бели пясъчни плажове, палми, екзотични плодове, коралови рифове оживени с многоцветни тропически риби и тюркоазено море. Корабът Opera на италианската круизна компания MSC предлага 2 варианта на маршрут за 7-дневна почивка на борда. Първият включва екзотичните дестинации Хавана (Куба), Монтего Бей (Ямайка), Джорджтаун (Кайманови острови) и Козумел (Мексико), а другият – Хавана (Куба), Белиз, Роатан (Хондурас), Коста Мая (Мексико) и Козумел (Мексико). По време на този круиз е трудно, дори невъзможно, да отделите поглед от невероятните гледки, предлагани от тези дестинации. Гостите могат да се отдадат на мистериозната атмосфера на мексиканска Коста Мая, да посетят древните пирамиди построени от маите. Уникалните екскурзии в Белиз ви отвеждат до големия „Бариерен риф“, където ще откриете чудния морски свят, ще се докоснете до акули и морски котки. На Кайманите, може да се впуснете в уникално приключение, като се потопите в карибската лагуна с морски котки „STINGRAY CITY”. Могат да се включат в екскурзиите на круизната компания и да направят сити тур на всичките дестинации. Силно препоръчан е този в Хавана, тъй като очарователната история на столицата на Куба се крие във всяко едно кътче – в калдъръмените улици на Старата част на Хавана, в красивите кубински барокови сгради, историческите укрепления, музеите, легендарните ресторанти и оживените обществени площади, също така може да се потопят в екзотичната атмосфера с типичното за Куба нощно кабаре The One and Only: Tropicana Cabaret. Всичко това ще породи усещането, че часовниците сякаш са спрели отдавна, хвърляйки пътешественика в древен свят на колониалните села и пиратските заливи.

Сейшели

Често описвана като най- привлекателната дестинация за любителите на райските плажове, екзотичната дестинация Сейшели става все по-достъпна и предпочитана от българите в последните години. Наблюдаваме драстично увеличение на потока от туристи, които избират островите за да избягат на топло през зимата. Плажовете от тази дестинация често може да срещнете по кориците на списания и календари, а защо и да не посетите в съчетание с изтънчено круизно пътешествие.

Круизната компания Costa предлага уникални 14 дневни круизи (с тридневен престой на Сейшели) на борда на кораб носещ името на столицата на това кътче от рая – Costa Victoria. Те ще ви предложи уникалните екскурзии до перлите на Сейшели – Праслин и Ла диг, където ще посетите природния резерват включен в световното наследство на ЮНЕСКО. Ако се колебаете към, кой остров да се насочите, ще имате огромни затруднения, тъй като избора е наистина голям. За да опознаете Сейшелите истински, трябва да се разходите из столицата. Ще ви впечатли изключително ведрото настроение на местните посетители, както и разнообразието от морски дарове. Големия остров Махе предлага повече от културата и забавленията на страната а островите Парслин и Фригейт имат по-дива природа.

Уникалното на този незабравим круиз е, че обединява две страхотни екзотични дестинации, които никога няма да забравите. Началната и крайна точка е Мавриций. Можете да завършите своето круизно приключение, като посетите истински райски остров с една от екскурзиите на кораба – острова ILE AUX CERFS. Пригответе са за незабравими гледки и безкрайни сини пейзажи, които ще завладеят сърцата ви.

Дубай

Раят на Ориента, потънал в неописуем лукс и разкош, е наричан „Перлата на Персийския залив” и „Осмото чудо на света”. Градът се превръща в една от най-горещите и привлекателни луксозни туристически дестинации в света. Днес второто по големина от седемте емирства, образуващи Обединените арабски емирства е мощен търговски център в целия Персийски залив.

Докоснете се до лукса на истинската арабска приказка на круиз, с главно отплаване- Дубай, ОАЕ. Приказният нов кораб MSC Bellisima ще ви отведе през 2019г до тези чудни екзотични места.

Освен, че ще посетите пристанища като: Дубай; Абу Даби; Сир Бани Яс; Кор ал Факхан, Мускат; Касаб, Катар, Бахрейн- ще имате възможност да изживеете уникални и незабравими моменти-като посещение на един от най-прочутите хотели в света Емирейтс Палас, присъствайки в сцена от филма „Бързи и Яростни“.

Не пропускайте и следните забележителности: Най-високият небостъргач в света Бурж Халифа в Дубай (828 м. височина, с над 200 етажа)- най-грандиозното чудо на съвременната архитектура; Един от най-скъпите хотели в света Бурж ал Араб в Дубай (цени между 11000$ и 45000$ на нощувка), разположен на изкуствено изграден остров; Очарование от великолепието и красотата на Бялата джамия „Шейх Зайед“ в Абу Даби; Изисканият хотел с формата на замък Emirates Palace в Абу Даби (инвестирани приблизително 3 милиарда долара); Новооткрития архитектурен и културен феномен- Лувърът в Абу Даби; Първият от трите изкуствени острова с форма на палма- хотел Атлантис; Дубай Марина – квартал на бъдещето и дом на зашеметяващи и спиращи дъха небостъргачи, яхтено пристанище и арена на местните шейхове; Приключение на сафари с джипове в пустинята, включващо вечерна програма с арабски танци; Каране на ски по пистата в Дубай мол; Посещаване на музикалните фонтани; Плуване с делфини в Долфин бей;

Сингапур – „градът на лъва“

Сингапур е удивително красива страна, където модерните небостъргачи и етническите квартали са преплетени с малки къщи, където изглежда, че времето е спряло. Името „Сингапур“, преведено от санскрит, означава „Град на лъва“.

Зоопарк, нощно сафари, птичи парк Джуронг, Ботаническа градина и националния парк с орхидеи, множество будистки и индуски храмове, улици, изпълнени с див ритъм на живот – всичко това Ви чака в Сингапур!

Круизи от Сингапур ще Ви предоставят възможност за пътуване по интересни маршрути, включващи Тайланд и Малайзия. Компания Costa предлага както кратките круизи с 7 нощувки, така и дългите с 14 нощувки, който включват и Камбоджа. Има круизи с 2-дневен престой на о-в Пукет, за да имате достатъчно време да се насладите на райските плажове, или круизи с 2-дневен престой в Лаем Чабанг с възможност за посещение на Банкок.

Може да се потопите в тази екзотична дестинация в периода от месец декември до март.

Сред възможните брегови екскурзии в Сингапур са: панорамни автоусни обиколки с посещение на о-в Сентоза, Gardens by the Bay, Зоопарк. С организирана корабна екскурзия ще имате възможност и да посетите чудната красота на остров Koh Ping Ghan познат още като острова на Джеймс Бонд.

Канарските острови

Канарските острови са живописен архипелаг в Атлантическия океан, край ръба на вечното лято с идеален климат, изумрудени долини, изящни скали и плажове.
Въпреки, че дестинацията се отнася към Европа, тук ще откриете истинска екзотика: великолепни тропически пейзажи, меки океански вълни, черни вулканични плажове и вкусни зрели плодове. На Канарските острови можете не само да си почивате спокойно на плажа, но и да се запознаете с множеството уникални исторически паметници, вулкани, водопади, „лунни“ долини на замръзнала лава и много други интересни неща. Също така, океанските вълни правят това място перфектно за сърфиране.

Круизната компания Pullmantur изпълнява маршрутите, включващи най-забележителните пристанища и места на Канарските острови. Главното отплаване може е от Тенерифе или Гран Канария. Насладете се на спиращи дъха гледки и уникални пейзажи от застиналата лава на най-известната природна забележителност на Тенерифе – вулкан Тейда – истински природен феномен, национален природен парк, част от списъка на ЮНЕСКО. Посетете къщата на Христофор Колумб „Casa de Colon“в столицата на Канарите Лас Палмас; плажа с черен пясък на о-в Лансароте или вулканични плажове в Тенерифе; Ботаническата градина, местния занаятчийски магазин и опитайте вина, произведени с лоза Мадейра, във Фуншал. Опознайте мароканското изкуство по време на традиционен обяд в Маракеш. Потопете се в тропическите пейзажи на „Долината на хилядите палми“. Или се впуснете в едно наистина вълнуващо преживяване, потапяйки се в кристално чистите, океански води! Те ще ви приканят да поплувате в компанията на очарователни делфини, а големите вълни ще ви предизвикат да сърфирате с удоволствие!

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама