Учени: Излезте от Facebook и ще бъдете по-щастливи

124

Facebook прави хората нещастни, пише в свой материал The Independent, след като посочва направено проучване.

Учените, направили изследването открили, че деактивирането на социалната мрежа само за няколко седмици може да доведе до подобряване на психичното здраве на хората.

Изследователите от Университетите в Ню Йорк и Станфорд направили наблюдение какво се случва с поведението и състоянието на ума на хората, след като напуснат социалната мрежа.

Проучването било направено през ноември 2018 и включвало 2, 844 потребители, които използват Facebook в продължение на повече от 15 минути всеки ден.

Деактивирането на социалната мрежа увеличило офлайн дейностите, като повече общуване със семейството и приятелите.

Но, също така, изключването на Facebook направило потребителите и по-малко информирани.

Учените установили още, че хората, които деактивирали профила си заради експеримента, са по-склонни да намалят използването му и след края на експеримента.

Facebook не е коментирал пред The Independent изследването, но в изявление пред The Washington Post говорителят на социалната мрежа е заявил, че екипите работят по насърчаването на значимите връзки в своята платформа.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама