„Бидон“ към бившата тъщата и 600 лева глоба за военен

70

Военен от Пловдив бе глобен от съда с 600 лева заради есемес обиди към бившата си тъща.

Военните магистрати освободили от наказателна отговорност рейнджъра, защото приели, че в случая има реторсия, тоест – пострадалият е отвърнал със същото деяние на обвиняемия.

Делото срещу военния било образувано след жалба на тъщата. 58-годишната Тодора Кирилова искала 3000 лева от бившия си зет, но съдът не уважил в цялост иска й.

Николай Динев ще трябва да плати обаче 1000 лева хонорар на нейния адвокат, пише в. „Монитор“. Тя твърдяла, че след като младите се разделили, била намразена от бившия си зет. Цели седем месеца военният й пращал есемеси или й звънял по телефона. Позвъняванията достигали до 150 на денонощие и довели до блокаж на апарата. Тъщата била атакувана и по вайбър, както и с есемеси.

Униформеният и тъщата си разменяли взаимно обиди. В един от есемесите, който е приложен в кориците на делото, той я обиждал, че е „бидон“, „боклук дебел“, „свиня“, „психопат“. В отговор тя го наричала: „тъпанар“, „долен изрод“ и „педофил“.

Нажежената обстановка между възрастните се отразила и върху детето. Майка и баба отказали свиждания на таткото с 5-годишния Ивайло. Мотивът им бил, че след свиждания с Николай детето се връщало разстроено у дома.

„Тате ми каза да рева, за да се върне той при нас, иначе ще ме бие“, обяснило детето на ошашавената си майка. Наложило се да водят малкия на психолог, за да се успокои. В същото време обаче бащата на рейнджъра свидетелствал пред съда, че е чувал Тодора да кълне зет си и да му казва, че детето не било негово.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама