Баба кръщава животните си на родни политици (ВИДЕО)

186

Кои са Румен, Бойко и Мая във фермата на баба Желка?

Баба кръщава животните си на български политици. Това е разказ за животните и хората. Едва ли сте чували нейната история. Тя говори кротко, смирено, откровено.

„Кажи си всичко каквото ти тежи на него, няма други да знаят”, споделя баба Желка за общуването с животните.

Едва ли баба Желка е чувала за Оруел, но Оруел е в нейния двор. Както известният в целия свят писател, така и една баба от едно малко българско село се опитва да казва своята истина във времена на повсеместна лъжа.

Баба Желка кръстила любимите си животни на български политици. Кучето Румен е кръстено на президента. Двете прасенца в двора й се казват Мая и Бойко.

За житейските перипетии пръв разказва търсачът на истории в кадър – фотожурналистът Христо Русев.Една от последните му находки е именно баба Желка с нейните животни – прасенцата Бойко и Мая, които спят в кочинката насред спалнята на възрастната жена, докато кучето Румен е на своя пост.

До скоро къщата на баба Желка не е празна, но преди 9 месеца мъжът й умира от рак. Родена е на фаталната дата 13 февруари. Напук на суеверията носи радост в семейството си, защото е най-малкото от 13 деца. Дъщеря й заедно с едното внуче са емигранти. Ако не бяха животните, баба Желка щеше да е напълно сама

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама