Ексцентрик даде 800 000 долара за скейтбордове

blank
снимка times

Постигнатата продажна цена представлява рекорд при търговете със скейтбордове

Пълна колекция от 248 скейтборда от престижната марка „Сюприйм“ беше продадена на търг в Ню Йорк за 800 хиляди долара, предаде Фарнс прес, цитирана от БТА.

Наддаванията бяха организирани онлайн от аукционната къща „Сотбис“. Постигнатата продажна цена представлява рекорд при търговете със скейтбордове.

Шампион по скейтборд в САЩ избра да се върне в България

Марката „Сюприйм“ бе основана през 1994 година в квартала Сохо в Ню Йорк и имаше магазин за спортни пособия и облекла. През 1998 година започва производство на собствени скейтбордове, декорирани като произведения на изкуството. Някой от тях бяха плод на сътрудничеството с художници като Джеф Кунс, Деймиън Хърст, Ричард Принс и др.

Колекционерът Райън Фулър успял да събере пълната колекция от 248 разновидности, пуснати на пазара от „Сюприйм“. Сред най редките лотове била специална дъска, в чест на маратонките „Еър Джордан“, случайно открита от колекционера в склад в Китай.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама