Алберт Попов с историческо класиране за Световната купа по ски

104

Звездата ни в алпийските ски Алберт Попов се представи уникално на слалома за Световната купа в Кицбюел. 21-годишният национал зае девето място в крайното класиране.

Аби стартира със 71-ви номер и даде перфектното пето време в първия манш, като остави зад себе си звездите Марсел Хиршер и Хенрик Кристоферсен. Във втория Попов кара също така стабилно и зае девето място в крайното класиране на 1,05 сек. от победителя Клеман Ноел (Фр).

Представянето на Алберт днес е най-доброто му в Световната купа. Преди това през сезона той бе 20-и в Леви и 16-и в Мадона Ди Кампилио. Последното българско влизане в Топ 15 в Кицбюел е на 19 януари 1986 г, когато Петър Попангелов е 11-и. Два дни по-късно в Парпан (Швейц) Пепи е 10-и и това до днес бе последното най-добро постижение на български състезател за Световната купа.

„Наистина страхотно класиране, коментира след успеха в Кицбюел Алберт Попов. – В първия манш постигнах пето място и направо не можах да повярвам. Опитах се да остана концентриран. Второто спускане успях да го направя. И влязох в топ 10. Много съм доволен! Публиката тук е страхотна. Топ 10 – много съм щастлив! Българите можем!“, бяха първите думи на развълнувания ни скиор.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама