Откриха тялото на потъналото във водоем момче

253

Водолази откриха тялото на 15-годишното момче, което потъна вчера във водоем край Марково, съобщи trafficnews.bg.

15-годишното момче падна вчера в ледените води на микроязовир между селата Марково и Първенец, докато си прави селфи. Ледът се пропукал и то потънало във водата. Детето било с двама свои приятели – момче и момиче. Когато приятелят им паднал в ледените води, те първо се обадили на бабата на момчето. Тя пък се свързала с дядото, който отишъл на място и опитал сам да измъкне тийнейджъра.

„Видяхме в лявата част, в устието на язовира дупка с размер около 3 кв.м. Малко по-късно се появиха деца, които са били заедно с детето, което е потънало и обясниха, че били дошли да се разходят и решили да си правят селфита на леда. Влизайки, момчето ги е подканило да влязат, показвайки им, че ледът е здрав. В този момент подскачайки ледът се е пропукал и той е потънал“, разказа тази сутрин пред NOVA кметът на Марково Пламен Кабаков.

Според свидетели момчето поне 20-ина минути се борило да плува и да се измъкне, но не успяло. „Децата са сигнализирали за жалост не на 112, а са се обадили първо на баба си. Бабата е информирала нейния съпруг, който е дошъл и е направил опит да извади детето. След това са се обадили на 112“, поясни кметът.

Сигналът за инцидента е подаден към 17.00 ч. на тел. 112. Незабавно са се отзовали полицейски екип от Пловдив и техника от Пожарната. Спасителна операция е започнала веднага, но тялото на момчето все още не е открито.

Кметът на село Марково Пламен Кабаков обясни, че водоемът е напоителен, с площ около 15 декара и 7 м дълбок. Намира се в усойна местност и ледената му покривка е около 4-5 см, но поради по-високите температури явно е изтъняла на места.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама