Кобрата срещу Джошуа през септември?

193

Кубрат Пулев може да се изправи срещу Антъни Джошуа през септември 2019 г.

Това прогнозира авторитетният сайт worldboxingnews.net, цитиран от bTV.

Джошуа е световен шампион в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Международната боксова организация (IBO), Световната боксова асоциация (WBA) и Световната боксова организация (WBO)

Българският боксьор спечели позицията на основен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF), след като пред българска публика победи Хюи Фюри в края на 2018 г. Кобрата обаче бе доста назад в плануваните срещи на британеца, с който вече веднъж заставаха очи в очи през октомври 2017 г. Тогава Пулев се отказа дни преди дългоочаквания сблъсък заради сериозна контузия.

Пулев има всички шансове скоро отново да спори за световната титла, а причината за това е реванш между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. Двамата се изправиха един срещу друг през декември 2018 г. за пояса в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) и мачът завърши без победител, с равен брой съдийски гласа.

Именно този реванш, който ще се състои най-вероятно в края на 2019 или в началото на 2020 г., обърка плановете на Джошуа, който искаше да се боксира с победителя, за да бъде определен абсолютният световен шампион в тежка категория.

Това означава, че британецът ще се върне към задължителните защити на титлите, които притежава. Първи в списъка е основният претендент за пояса на Световната боксова организация (WBO) Дилиън Уайт. Мачът с него най-вероятно ще се състои през април 2019 г.

След това идва ред на Пулев и среща през септември.

До тогава българинът ще се подготвя под зоркия поглед на новата си промоутърска агенция в САЩ – „Топ Ранг“. Вече се появиха информации, че първият мач от сътрудничеството между двете страни ще бъде на 20 април, а съперникът на Кобрата ще е финландец.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама