Нападнатата баба Иванка познавала мъжа, който нахлу в дома ѝ

187

83-годишната баба Иванка от Гурково, която беше нападната в дома си и ограбена, вече е в по-добро състояние.

Възрастната жена гледала телевизия в неделя вечерта, когато чула шум от вратата. Станала да провери, но не видяла никого. Нападателят посегнал на баба Иванка, когато жената легнала да спи.

Това разказа самата тя пред камерите на bTV. „Дойде до главата ми и ми затисна устата и започна да ме бие – без да приказва. Колко ме е удрял по лицето… След време ме хвана за дрехите и ме изхвърли на земята. Паднах и си ударих ръката на ламарината на печката и стана голяма рана. Колко ме е ритал не знам, не знам как съм станала”, спомня си с ужас жената.
След като я съборил на земята, престъпникът й заповядал да му даде парите си. След като се възпротивила, той взел нож от масата и в този момент баба Иванка решила да му даде парите от страх да не я убие.
След като си тръгнал, възрастната жена отишла при съседа си и оттам извикали полиция.
Жената разказа, че е разпознала нападателя си – ром от града, когото е виждала заедно с други хора. Жената подчерта, че не е имала пререкания с тях. Мъжът е на 40 години и е криминално проявен.
Дъщерята на баба Иванка – Мария Койчева, разбрала за случилото се още същата нощ. Жената беше възмутена, че се е наложило да търсят превоз, за да докарат жената в болницата, а когато дошли на място видели линейка, от която слезли две жени.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама