Ученички отрязаха косите си, за да ги дарят на болни деца

282

Шест ученички от Карлово, Сопот и Калофер отрязаха косите си, за да ги дарят на онкоболни деца.

Боряна, Поля и Михаела от 1 А клас, Станимира от 5 Б клас от ОУ „Св. Кирил и Методий“ – Карлово, Нели от 9 В клас от ПГ „Ген. Владимир Заимов“ – Сопот и Стилияна Гологанова от 6 клас от СУ „Христо Ботев“ – Калофер възхитиха учители и родители от цялата страна с благородното си дело.

Двете сестри Станимира и Михаела послушали съвета на майка си, че човек трябва да помага на нуждаещите се, да бъде добър и съпричастностен към другите хора. Решена да подаде ръка на болните деца Станимира първа се сбогувала с косата си. Малко след нея същото направила и Михаела, а след това примера им последвали и другите две първокласнички. Ден по-късно към затрогващата постъпка се присъединила и шестокласничката Стилияна. Самите деца споделили, че се чувстват удоволетворени от решението си, пише pbnovini.com.

Майката на Станимира и Михаела се свързала с перукер в София, която ще изработи от косите на момичетата перуки. Косите ще бъдат изпратени в ателието утре. Желанието на дарителите е перуките да се ползват от болни деца. Тези, които ще купят перуките, ще платят само за изработването им.

Директорът на ОУ „Св. Кирил и Методий“ Доньо Тодоров с гордост изрази вълнението си от подвига на момичетата, които напомнили на възрастните какво значи да даряваш щастие и усмивки.

Училището има куп благородни инициативи, разказа директорът. Заедно казахме едно голямо браво и на децата, и на родителите, и на класната на 1 А-Станка Загорчева, която има огромна заслуга доброто в сърцата на децата да е живо.

Публикуваме телефона и фейсбук-страницата на ателието, в което работи жената, изработваща перуките:

Жанет Богданова – 0878117500

https://m.facebook.com/profile.php?id=264691367236090

Източник и снимки: pbnovini.com

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама