Добрич е в грипна епидемия, ваканция за учениците до края на седмицата

61

Грипна епидемия е обявена в Добричка област, съобщи директорът на РЗИ д-р Светла Ангелова, след заседание на Регионалния оперативен щаб за борба с грип и ОРЗ.

Достигнати са нивата на заболяемост, при които се взема такова решение, каза д-р Ангелова за Дарик . Събрана е информация и от личните лекари.

От днес на обяд до петък включително се обявява и грипна ваканция във всички училища на територията на цялата Добричка област. В петък Регионалният щаб ще заседава отново, за да вземе решение за идната седмица.

Повече от 600 училища в страната са в грипна ваканция.

В област Ямбол до 23 януари също няма да има занятия в 43 училища, а в област Перник – в 40.

В област Варна по предписание на РИОКОЗ няма занятия в две училища – ОУ „Св. Климент Охридски“ в с. Кичево. община Аксаково. и ОУ „Васил Левски“ в с. Поляците, община Дългопол.

В две училища в община Самоков също не се провеждат учебни занятия днес. Това са Обединено училище „Неофит Рилски“ и СУ „Отец Паисий“. В 113 СУ „Сава Филаретов“ в София, поради прекъсване на електрозахранването в района също няма да има учебни часове. Продължават да не се провеждат занятия в ДГ „Детелина“ в с. Черно поле, Видинска област.

В 593 училища и детски градини днес, 21 януари, са преустановени учебните занятия, съобщава пресцентърът на МОН.

До 22 януари вкл. е удължена грипната ваканция в 137 училища в Бургаска област, в 120 училища в област Стара Загора, и в 65 училища в област Шумен.
В област Пазарджик са затворени 122 училища, както и 60 училища в област Смолян.

 

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама