Гришо отпадна от Australian Open

42

Първата ни ракета падна от американеца Франсис Тиафо

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от американеца Франсис Тиафо с 1:3 сета на осминафиналите на Откритото първенство на Австралия, предаде Gong.bg.

Тиафо, който на днешния ден навършва 21 години, изигра страхотен двубой, беше по-ефикасен и се възползва по-добре от шансовете, които имаше. Димитров от друга страна пропусна много възможности да пробив, които можеха да пратят мача в друга посока и загуби с 5:7, 6:7( 6), 7:6 (1), 5:7 на „Мелбърн Арина“.

Първата ни ракета беше пробит на два пъти в първия сет и въпреки че върна един пробив, веднага след това отново допусна такъв. Българинът имаше повече шансове за пробив, но американецът беше по-ефикасен при шансовете си.

Във втория сет Григор осъществи пробив, но веднага последва такъв на сметката на Франсис Тиафо и се стигна до тайбрек. Там първата ни ракета поведе с 6:3, но не спечели нито точка след това и американецът спечели с 8:6 точки, а с това увеличи аванса си на 2:0 сета.

Третият сет отново приключи след тайбрек, но този път в полза на първата ни ракета. Съперниците размениха по един пробив, като Франсис Тиафо поведе с 4:2, но Димитров удържа и изравни. Американецът показа признаци на умора и това даде надежди за родния тенисист за обрат в двубоя.

В четвъртия сет Григор Димитров имаше три възможности за пробив при 4:3, но американецът изравни и успя да пробие българина за 6:5, след което на свой сервис затвори уверено мача.

Франсис Тиафо ще се изправи на четвъртфиналите срещу победителя от мача между Рафаел Надал и Томаш Бердих. Те играят на „Род Лейвър Арина“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама