Сръбският президент: Ще платим, когато евтиният руски газ дойде в България

76

Най-евтиният газ в момента е от руснаците и когато руснаците внесат руския газ в България, ще платим, за да стигне и до нас.

Това заяви сръбският президент Александър Вучич в интервю за „Пинк ТВ“ преди посещението на Путин в Белград тази седмица, предава „Канал 3“.

Той посочи, че що се отнася до втечнения природен газ, който го притискат да внесе, той е два пъти по-скъп и Западът няма да може да плати тази политическа цена. „Нямам никакъв идеологически проблем. Дайте ми евтин газ, едва чакам, но още не съм го видял“, добави Вучич.

Вучич посочи, че не иска двойно по-скъп газ по политически причини, тъй като би се оказал под натиск и че неговата работа е да осигури на гражданите най-евтиния газ.
Той подчерта, че за разлика от тези, които мразят руснаците, сърбите винаги са казвали, че са русофили, отчасти защото харесват руската литература, но работата му не е да говори за литература. „Работата ми е да водя политика и да съблюдавам дали сърбите имат газ“, добави Вучич.

Вучич каза, че се наслушал на истории за идването в Сърбия на газ от газопроводите ТАП и ТАНАП, но че лично президентът на Азербайджан, самият Алиев му казал, че няма достатъчно азербайджански газ за Сърбия, защото отива за Албания и Италия.

„Трябва да изградим тръбопроводи и да видим откъде ще получим газ. Наслушал съм се на истории от света, че газ ще дойде от газопроводите ТАП и ТАНАП. Когато бях с президента на Азербайджан Илхам Алиев и поисках газ чрез ТАНАП, той ми каза, че няма газ за нас. Когато идват от Запад, постоянно казват, че ще приемаме газ от ТАП и ТАНАП, само да не взимаме руски газ, нищо че и в тези тръбопроводи няма газ”, обясни той.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама