Прокурор обяви какво се случва със Северин Красимиров

455

До месец се очаква заключението на вещите лица по назначената съдебно-психиатрична и психологична експертиза на Северин Красимиров.

Това съобщи окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев, пише „Монитор“.

Арестуваният за убийството на журналистката Виктория Маринова 21-годишен ром лежа в психиатричната болница на затвора в Ловеч, където бе наблюдаван и изследван от специалисти, за да се установи дали е вменяем и може ли да бъде съден.
Красимиров e бил върнат от болницата в следствения арест в Русе в петък, уточни окръжният прокурор. След като станат ясни заключенията на експертизата, ще бъдат прецизирани обвиненията. Георгиев не се ангажира със срок за внасянето на обвинителния акт срещу Красимиров в съда.

Искането мъжът да бъде настанен за един месец в психоболницата в Ловеч бе на Окръжната прокуратура в Русе. Като дете Северин е бил диагностициран като лице с умствено изоставане и поради тази причина е учил в помощното училище в Русе до пети клас.
Административният директор и водещ в телевизия TVN Виктория Маринова бе убита и изнасилена на 6 октомври т.г. до бетонната алея край Дунав, докато спортува. Северин Крисимиров бе задържан четири дни по-късно в дома на майка си в Германия.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама