АПИ търси IT началник на заплата под минималната

86

Агенция „Пътна инфраструктура“ е готова да плаща 510 лв. заплата за ръководител на IT инфраструктурата зад новата ТОЛ система. Това става ясно от публикува обява за работа за вакантен пост „началник отдел „Управление на информационна система и инфраструктура“ в Национално ТОЛ управление“.

От кандидатите се изисква да имат минимум висше образование с квалификационна степен магистър в сферата на компютърните и информационни технологии, както и да имат професионален опит от поне 4 години, пише economic.bg.

Като допълнителни умения АПИ очаква от кандидатстващите да познават и прилагат правилно различните нормативни актове, като например Кодекса на труда, Закона за държавния служител и Закона за обществените поръчки. Необходимо е да се познават също операционните системи Linux и Windows Server, програмният език за съхраняване на данни SQL, офис пакетът Microsoft Office и др.

От АПИ посочват, че заплатата на свободния пост започва от 510 лв., което е дори под минималната работна заплата, влязла в сила от 1 януари 2019 г. – 560 лв.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама