Ало измамник влиза в затвора

108

Телефонен измамник влиза в затвора за пет години, потвърди Русенският Окръжен съд.

Русенският Окръжен съд потвърди наложеното наказание „лишаване от свобода“ за срок от пет години при първоначален строг режим на Р. Р, съобщи Темида, пише 24 часа.

Мъжът е измамил двама пенсионери в средата на октомври 2016 година, заблуждавайки ги. че е полицай и е необходимо да окажат съдействие за задържане на престъпници, като с това им причинил вреда на обща стойност 24 051,98 лева.
Тогава подсъдимият се свързал с неустановено лице, за да въвеждат в заблуждение различни хора с цел имотна облага. По указание на съучастника си. престъпникът взел мобилен телефон, заедно със сим-карта, от предварително уговореното място – пътен възел във Велико Търново.
Така по познатата вече схема съизвършителят се обадил първо на пенсионерката Т. Б . а по-късно и на пенсионера Т. М., представяйки се за полицай, който търси съдействие за разкриване на лица, занимаващи се с „телефонни измами*. По-късно им се обадил втори непознат глас със заплахи за живота, ако не предадат 15000 евро. Действайки със съзнанието, че оказват съдействие на органите на полицията за залавяне на престъпна група извършваща „измами“, по указание на лицето, представило се за „полицай Георги Георгиев“, пострадалите изтеглили от банките всичките си спестявания и заедно с всички ценни вещи от дома ги поставили на указаните им места. Благодарение на бдителността на охранител в банковия офис, който забелязал неспокойното поведение на свидетеля Т. М. при тегленето на парите и сигнализирал веднага органите на реда, подсъдимият Р. Р. бил заловен и започнало настоящото производство.
За извършените престъпления първоинстанционният съд е наложил на подсъдимия наказание „лишаване от свобода“ за срок от пет години при първоначален строг режим, като е приспаднал срока на предварителното задържане от почти девет месеца. Подсъдимият Р. Р. е обжалвал тази присъда, посочвайки, че е постановена при съществени нарушения на закона.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама