Кои са най-добрите романи на всички времена

104

Книгата „Ана Каренина“ от Лев Толстой зае трето място в списъка на в. „Дейли телеграф“ с най-добрите романи в историята на човечеството, предаде ТАСС.

Списъкът е съставен въз основа на мнението на литературни критици. Изданието припомня, че класикът на американската литература Уилям Фокнър смятал „Ана Каренина“ за най-добрата литературна творба в историята. Списъкът се оглавява от романа „Мидълмарч“ от английската писателка Джордж Елиът, чието истинско име е Мери Ан Еванс.

На второ място е „Моби Дик“ от американския писател Херман Мелвил. Четвърто и пето място заемат съответно „Портрет на една дама“ от Хенри Джеймс и „Сърцето на мрака“ от Джоузеф Конрад. В челната десятка са също „По следите на изгубеното време“ от Марсел Пруст, „Джейн Еър“ от Шарлот Бронте, „Позор“ от Джон Максуел Кутси, „Мисис Далауей“ от Вирджиния Улф и „Дон Кихот“ от Мигел де Сервантес.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама