Гей свалка в основата на убийсвото, извършено от български ром в Италия

181

Пияният български ром Даниел Данов пребил до смърт 54-годишен италианец, защото му отказал цигара. Зверското престъпление е извършено на 1 декември в град Колеферо.

28-годишният Данов и 54-годишният Алберто Джанети, по прякор Графа, се скарали в игрална зала за залагания на конни състезания. Нашият циганин поискал цигара от 54-годишния италианец, но то му отказал, което довело до скандал и смъртни заплахи, съобщава „Телеграф“.

Час след скандала Даниел причакал Графа в потъналите в мрак стълби към близкия площад „Микеланджело“. Там го нападнал и започнал да го удря с каквото му падне. Ударите били толкова жестоки, че раздробил черепа на Алберто, счупил му ръка и крак.

По-късно той починал в болница.

Според италиански медии, има вероятност Даниел и Алберто да са имали закачка още преди фаталната вечер. Италианецът бил известен гей в района, където се подвизавал с прякор Графа. Данов също бил засичан в подобни компании.

Ромът има в досието си и други престъпления. Постоянният му адрес бил Колеферо и до неотдавна бил работи в местна фирма за термоизолации.

След пълните признания, които той направил в присъствието на адвокат най-вероятно той ще бъде съден за умишлено убийство. За това престъпление се предвиждат 30 години затвор или решетки доживот.

Италия

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама