12 години затвор за мъжа, който намушка съпругата си 24 пъти в гърдите и корема

108

12 години лишаване от свобода при първоначален строг режим ще трябва за изтърпи Георги Колев от Троян, който уби жена си преди една година.

Съдът е разгледал делото по реда на съкратеното съдебно следствие, тъй като подсъдимият се е признал за виновен и е приел за верни фактите, изложени в обвинителния акт от прокуратурата.

Георги е признат за виновен за това, че на 28 януари 2018 г. умишлено умъртвил съпругата си Красимира по особено жесток начин – 24 пъти я наръгал с нож в гърдите и корема.

Трагедията се разиграла в семейното жилище в ж.к. „Лъгът“ между 2 и 2,30 часа, когато се развихрил поредният скандал между Красимира /35 год./ и мъжа й. Караниците били честа практика между тях, тъй като съпругата употребявала алкохол. След подобни запои тя ставала агресивна и посягала на бой. По думите на мъжа дори“вадела нож“ и се опитвала да го нарани. Не стига това, ами продължавала да поддържа връзка и с друг мъж.

За скандалите и отношенията помежду им били регистрирани заявителски материали в РУМВР-Троян, образувана била преписка в Районна прокуратура-Троян и били извършвани многократни проверки. Въпреки издадена от съда ограничителна заповед по искане на жената, обвиняемият посещавал семейния апартамент.

На 28 януари той отново отишъл там, след като Красимира поискала да се срещнат. Когато пристигнал я заварил много пияна. Разменили остри думи, напрежението ескалирало, последвал скандал помежду им. Жената пак посегнала с нож, но Георги го изтръгнал и в изстъпление, със замъглен от гняв поглед започнал да я дупчи в областта на гърдите. После се обадил в полицията.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд Велико Търново.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама