Специално за „Нова Вест“: Първи кадри от протеста на превозвачите в Брюксел

32

Над 50 човека, представители на варненски транспортни фирми участват в днешния протест в сърцето на Европа пред ЕК, каза пред „Нова Вест“ Радостин Панков от регионалната колегия на превозвачите във Варна.

Родните превозвачи вече са пред сградата на ЕК въоръжени с трибагреници и жълти жилетки. Най-малко 50 души са представителите на варненският транспортен бранш на протеста, каза за „Нова Вест“ Радостин Панков, от регионалната колегия на превозвачите във Варна. По думите му в Брюксел са представители на всички варненски фирми, които работят в тази сфера без изключение.  Ако пакетът „Макрон“ влезе в сила, родният транспортен бизнес ще бъде засипан от фалити, прогнозира  „Радостин Панков“ за „Нова Вест“.

Снимка: Радостин Панков за „Нова Вест“

Припомняме ви, че обединени родните превозвачи и политици са там, за да призоват евродепутатите от транспортната комисия да спрат двойния стандарт в транспорта на ЕС днес в центъра на Брюксел. С призиви „Мобилен пакет 1 убива общия пазар в ЕС!“ и „Ще узакони ли Европейският парламент кражбата на бизнес?!“ стотици шофьори ще защитават интереса на шефовете си на площад „Люксембург“ против текстовете от пакет „Мобилност“, известен още като Закона „Макрон“.

С призиви „Мобилен пакет 1 убива общия пазар в ЕС!“ и „Ще узакони ли Европейският парламент кражбата на бизнес?!“ стотици шофьори ще защитават интереса на шефовете си на площад „Люксембург“ в Брюксел против текстовете от пакет „Мобилност“, известен още като Закона „Макрон“

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама