Кои са големите победители на златните глобуси(СНИМКИ)

78

Късно снощи в Бевърли Хилс бяха раздадени наградите „Златен глобус“.

Снимка: Instagram

Големият победител е филмът „Зелената книга“. Той получи три отличия – за „Най-добра комедия или мюзикъл“, за „Най-добър сценарий“ на Ник Валелонга, Брайън Къри и Питър Фарели, който е и режисьор на продукцията, и за „Най-добър актьор“ в поддържаща рола за Махершала Али.

Снимка: Instagram

„Бохемска рапсодия“, посветен на групата Queen, получи две награди – за „Най-добра драма“ и за „Най-добър актьор в драма“.

„Рома“ на Алфонсо Куарон също е с две награди – за „Най-добър чужд филм“ и за „Най-добра режисура“.

Снимка: Instagram

Друга много обсъждана лента тази година – „Роди се звезда“, взе наградата за „Най-добра песен“ с хита „Shallow“. Музиката и текстът на парчето са на Лейди Гага, Марк Ронсън, Антъни Росомандо и Андрю Уаят.

Снимка: Instagram

Първата награда „Златен глобус“ за вечерта бе връчена на актьора Майкъл Дъглас. Той триумфира в категорията за „Най-добър актьор в сериал комедия или мюзикъл“ за „Методът „Комински“. Наградата му беше връчена от Лейди Гага и Брадли Купър, съобщава БТА. „Най-добра актриса в драматичен филм“ стана Глен Клоуз в „Съпругата“. В категорията за комедия или мюзикъл триумфира Оливия Колман с „Фаворитката“, а Крисчън Бейл бе отличен за „Вице“.

Снимка: Instagram

„Най-добър актьор в драматичен сериал“ стана Ричард Мадън за „Бодигард“. Бен Уишоу получи „Златен глобус“ в категорията за „Най-добра второстепенна роля в сериал или телевизионен филм“ за „Един много английски скандал“. „Най-добра актриса в поддържаща роля“ стана Реджина Кинг с „Ако Бийл стрийт можеше да говори“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама