Жълт код за опасен студ в цяла България днес

239

Новата седмица ще бъде студена и снежна. В понеделник студът ще се задържи, съществена промяна в сутрешните температури не се очаква – остават до около минус 10 градуса, дневните също ще се понижат и ще бъдат между минус 5 и 0 градуса.

За София дневната температура в понеделник ще бъде около минус 4 градуса.

Жълт код за ниски температури е обявен в цяла България.Опасно студено и температури под 0 градуса се очакват в първия ден от новата седмица. Облечете се добре, ако ви се налага да излизате.

НИМХ

Във вторник ще бъде още по-студено, тъй като ще се изясни, навсякъде се очаква да бъде слънчев денят. Сутрешните температури ще бъдат между минус 18 и минус 8 градуса – в Северна България между минус 16 и минус 8 градуса, в Западна – между минус 15 и минус 11 градуса, в Южна и Източна България около минус 7 градуса. Дневните температури ще се повишат до около минус 3 градуса в Западна и Северна България, в Източна до около 0 градуса. За София минималната температура ще бъде около минус 13 градуса, а максималната около минус 3 градуса.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама