Жертвите на студа в Гърция станаха три

36

Жертвите на зимното време в Гърция станаха три. Спасителните отряди откриха още две жертви на студа. Това са двама мъже, изчезнали в снега след катастрофа.

Пътната полиция предупреждава да се шофира с изключително внимание в цялата страна, защото има заледени проблемни участъци, пише bnr.

Засега изключително критична остава обстановката на Халкидики. Части на армията се включиха в разчистването на снега. Все още има блокирани райони и проблеми с електрозахранването.

Възстановено е напълно движението по централната магистрала. Очаква се да се запазят ниските температури, а от тази вечер нова снежна вълна ще засегне страната.

Има затворени пътища, спрени са и фериботите.

След мащабна спасителна операция силите на пожарната успяха да открият двама мъже, които бяха в неизвестност. В Парнита намериха семейство, затрупано от снега. Във Флорина спасиха десет души, блокирани от два метра сняг.

Студеният циклон, който от няколко дни скова цяла Гърция, продължава с много ниски температури. На места температурите достигнаха тази нощ до минус 13 градуса.

Продължава извънредното положение в областите Тесалия, Централна Македония и Халкидики.

В повечето райони на страната пътищата са заледени. В опасните участъци Пътна полиция прекрати движението както на тежкотоварни камиони, така и на леки автомобили. Изискват се и вериги за сняг.

Силни морски бури спряха движението на фериботите към острови в Егейско море. Няма връзка и с Тасос и Самотраки. Все още има откъснати села, които са без ток.

Пътувайте само при необходимост, съветват от полицията.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама