В Молдова българското гражданско се продавало като картофи на пазара

91

В Молдова българското гражданство се продава като картофи на пазараТова разкри бесарабски българин, който преди 20 години се е съгласил да го запишат румънец, защото искал да получи по-бързо задграничен паспорт, цитиран от btv.

Петър Попов не се срамува да признае как започва неговата битка за документ за самоличност, с който може да пътува в чужбина.

„Трябваше ми срочно да си получа задграничен паспорт. Сложиха ми условие, че трябва да покажа като документ. И казаха: Ако не, ще те запишем не Петър, а Петро. Аз съм записан Петро, те мен ме броят за румънец“, разказа той пред Би Ти Ви.

По-късно българинът скъсва молдовския си паспорт, в който пише, че е румънец, и 7 години чака, за да получи българско гражданство. „Има си време за хора, които купуват гражданство, има си и време за хора, които получават. Аз на никого не плащам, аз не съм интересен“, категоричен е той.

Попов отказва да участва в корупционната схема на Агенцията на българите в чужбина, като познава лично корумпираните, но не смята, че е необходимо да подаде сигнал в прокуратурата срещу тях.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама