Григор не успя да се справи с Нишикори (ВИДЕО)

38

Номер 9 в световната ранглиста по тенис – Кей Нишикори, постигна 5-ата си победа над Григор Димитров и прекрати участието на българина на турнира в Бризбейн.

Японецът победи на четвъртфинал със 7:5, 7:5 и не позволи на Гришо да защити точките си от миналогодишния полуфинал, което ще прати роденият в Хасково тенисист извън топ 20 на световната класация, съобщи bTV.

Двамата започнаха внимателно мача и не рискуваха в първите геймове. И Димитров, и Нишикори печелеха без особени проблеми подаванията си, а атрактивните отигравания липсваха. Чак в 11-ия гейм дойде първият пробив, който бе на сметката на японеца. Григор успя да навакса изоставането си от 15:40, а след това на два пъти да спре съперника си. В крайна сметка Кей успя да поведе и след като взе и своето подаване за 7:5, резултатът в сетовете стана 1:0 за японеца.

Неуспехът само засили желанието за победа у българина и той тръгна във втората част със спечелено свое подаване и пробив. Нишикори се мобилизира и успя да върне пробива за 3:4, а след това изравни резултата. 11-ият гейм отново бе решаващ. Японецът показа по-здрави нерви, а българинът не спираше да греши и това доведе до нов пробив за съперника на Григор. В последния гейм в срещата Димитров като че ли се предаде и в крайна сметка Нишикори тържествува след 7:5, 7:5.
В следващия кръг японецът ще играе срещу Жереми Шарди.

Българинът пък остава в Австралия, където ще вземе участие на първия за годината турнир от Големия шлем. Откритото първенство на Австралия започва на 14 януари, а Григор ще трябва да защитава точките от четвъртфинала, на който игра преди година.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама