В САЩ изграждат умна ферма с роботи и изкуствен интелект

33

В Охайо ще стартира първата напълно автоматизирана ферма пионер в бъдещето на храната.
Това е уникален проект, който ще използва роботика и изкуствен интелект за отглеждане на пресни продукти.
Очаква се зеленчуците и билките от интелигентната ферма да се продават в супермаркетите в САЩ, пише bgfermer.
Фермата ще бъде разположена в Хамилтън, щата Охайо, само на 20 километра от Синсинати, където се намира компанията, внедряваща този иновативен проект.
Това е фирмата 80 Acre Farms, която създаде вертикална ферма през 2015 г.
Изпълнението на новия проект разширява дейността на компанията.
Очаква се новата ферма да заема около 3.4 хектара и там ще се отглеждат различни култури, зеленчуци и билки.
Компанията иска да доставя произведените продукти в големите търговски вериги и така ще предоставя на клиентите си пресни продукти през цялата година.
“Ние искаме да осигурим на нашите клиенти най-пресните, най-добрите и най-питателните продукти, като използваме възобновяеми енергийни източници, чисти вода и препарати”, казва Майк Зелкинд, съосновател и главен изпълнителен директор на 80 Acre Farms.
“Чрез реализацията на този проект искаме да покажем, че земеделието може да бъде напълно автоматизирано, търговски успешно, силно печелившо и изгодно. Очакваме, че след успешното изпълнение на проекта ще създадем подобни и в други региони на страната.”

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама