Пиратка откъсна пръста на тийнейджър (СНИМКА)

1074

16-годишно момче изгуби пръст, след като фойерверк гръмна в ръката му. Два часа хирурзи в „Пирогов“ се бориха за ръката на неразумния тийнейджър.

Инцидентът се случва в новогодишната нощ, а тийнейджърът е приет в „Пирогов” в столицата, съобщава „България днес“. Операцията на ръката му продължава около два часа, съобщи д-р Кремена Йорданова от лечебното заведение. Тя поясни, че най-много пациенти е имало в травматологията след използване на пиратки. Другите хоспитализирани пациенти, пострадали от пиротехнически средства, са двама мъже на 40 и 68 години и една жена с върхова ампутация.

Снимка: България днес

Близо 600 души са преминали в новогодишната нощ през спешното отделение на „Пирогов“. За лечение са постъпили и много пациенти, пострадали при битови инциденти като наранявания от стъкла и ножове. От болницата отчитат, че по-малко са прекалилите с алкохол спрямо миналата година. Две непълнолетни момичета и двама възрастни мъже остават в токсикологията, тъй като са се натровили със спиртни напитки.

В истинска пукотевична война се превърна новогодишното празненство в Пловдив. Докато на централния площад зарята беше семпла и кратка, то в кварталите на града се проведе надпревара кой ще гръмне най-силно. По разкази на свидетели най-силна е била пукотевицата в „Кючук Париж“ и „Кършияка“.

Двама души, пострадали от пиратки, са потърсили помощ в спешния център на болница „Света Анна“ във Варна. Пострадалите са с повърхностни наранявания. Раните им се обработени от дежурните лекари и не се е наложило хоспитализиране. От лечебното заведение в морската столица отчетоха спокойна новогодишна нощ спрямо минали години. Общо 165 души са минали през болницата.

Спокойно дежурство отбелязаха и в спешна помощ във Видин. Там са приели само един пиян, а спешните повиквания за цялата област са били едва осем. Около 10 пияни младежи са преминали през лечебното заведение в Благоевград. 14-годишно момче е настанено в реанимация заради прекомерна употреба на алкохол.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама