21 афганистански военни са убити при нападение на талибаните

43

Най-малко 21 членове на силите за сигурност са били убити при нападение на талибаните срещу столица на провинция Сар-е-Пул в Северен Афганистан, според източници, цитирани от AFP.

Стотици бунтовници са се събрали пред Сар-е-Пул, столица на едноименната провинция каза говорителят на губернатора Забиула Амани, пише ФОКУС

Градът може да падне, ако не бъдат изпратени подкрепления“, добави той.
„Врагът все още консолидира силите си извън града. Разположихме всички войски, налични в града, но никакво подкрепление не е пристигнало отвън,” съжалява Амани, според когото жителите са много притеснени“
Талибаните започнаха нападението си върху Сар-е-Пул и съседния район Саяд в понеделник вечерта, за да поемат контрола над няколко петролни кладенци в района, каза говорителят, добавяйки, че 21 членове на силите за сигурност, включително полицейски служители и членове на разузнавателните служби бяха убити и ранени в сраженията. Според неназован източник на агенцията са загинали между 15 и 20 души.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама