Щастлив край: Фермерът си намери кравар за 3000 лева

315

В последния ден от 2018 г. една история, разказана в предаването „Тази сутрин” разбуни духовете на българите. 

Собственик на кравеферма в село Столетово, който е готов да плаща 3000 лева заплата на кравар. Атанас Биков дълго време не успяваше да намери работници.

„Работа си е на 8 часа работен ден, както си е абсолютно всеки един, който работи, каквато и да е работа”, разказа фермерът.

Въпреки инвестираните евросредства от над 2 млн. лв. фермата не функционираше на пълен капацитет. Почти година нямало кой да работи.

„Хората се плашат, като чуят за животни. Мислят си, че трябва да се работи с лопатата, с копача, както беше преди години. Но съвсем не е така. Всичко е механизирано. Въобще не знаят за какво става въпрос. Предния ден си получават парите и на другия ден си отиват без да те уведомяват, без да кажат”, оплака се Биков.

Той ни показа основните задължения с надеждата да привлече кандидати. За всеки кравар най-тежко е чистенето на обора. Работата във фермата обаче вече не е като едно време – има много механизирани елементи, включително и храненето на животните.

Всеобщо учудване провокира фактът, че за такава голяма заплата няма желаещи.

В крайна сметка историята завършва с щастлив край – благодарение на репортажа и многократно тиражираната информация, Атанас успял вече да си намери работник.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама