Сашка Васева: Господи, нека да прогледна

288

Не спирам да вярвам, че отново ще мога да виждам.

„Моля се на Господ през следващата година да прогледна! И вярвам, че ще се случи. Бог няма да ме изостави, имам нужда от много положителна енергия“.

Това заяви пред „България Днес“ в навечерието на новата година ретро легендата Сашка Васева.

През последните месеци изпълнителката има тежки здравословни проблеми, които постепенно се увеличават и положението й става все по-зле.

„Зрението ми се влошава всеки следващ ден. Атрофията на зрителния нерв е нелечимо заболяване и трудно ще има спасение за мен. Но продължавам да се държа – правя го заради децата ми. Не мога да легна и да се предам, трябва да съм силна заради тях“, коментира пред вестника Дупнишката Мадона. Изпълнителката напълно е загубила зрението си с дясното си око, а с лявото всичко й е замъглено. Това наложи напоследък певицата да е придружавана от асистент по време на публичните си изяви.
„Напук на лошите неща ще кажа, че изпращам една добра и ползотворна година. От 2019-а си пожелавам здравословното ми състояние да бъде повече от ниво „нормално“. И децата ми да са здрави, защото те са най-важните за мен“, обясни Васева.

Изпълнителката на „Не мога да те забравя, Георги“ сподели, че Коледа е прекарала вкъщи в компанията на децата и мъжа си. Сходно ще е положението и в новогодишната нощ, когато отново е избрала семейството пред работата. Сашка иска да прекарва максимално дълго време в компанията на близките си хора и затова е ограничила посещенията на кръчми.

Макар да има проблеми, Сашка не е загубила широката си усмивка, която преди време разхубави с големи бели изкуствени зъби. Вместо да изпада в сериозни разговори за живота и здравословните си ядове, певицата предпочита да се шегува.
Васева на моменти губи надежда, че може да се излекува, но веднага се стяга и вярва в изцелението. Тя търси спасение в алтернативната медицина – чудодейни извори, лековити билки и какво ли още не.

„Вярвам в Бог и знам, че това е изпитание. Децата ми ми казват, че искат да съм човек воин и да се покажа като борбеното момиче, което всички знаят. Не искам хората да ме съжаляват. Точно в тези моменти имам нужда от тяхната подкрепа. Когато си на върха, имаш нужда от усамотение, но когато си на дъното, сърцето ти изпитва нужда да получава любов. Не искам да прося любов от хората, а да я получавам даром“, каза още изпълнителката.

„На хората пожелавам да бъдат по-добри. И ще получават повече добро. И да не забравят, че здравето е основата на щастието“, разсъждава философски Сашка Васева.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама