Шиндзо Абе и Доналд Тръмп вероятно ще се срещнат през януари в Давос

44

Японският премиер Шиндзо Абе и президентът на САЩ Доналд Тръмп вероятно ще имат разговори в края на януари в кулоарите на Световния икономически форум в Давос. Това съобщи днес агенция Киодо.

По данни на Киодо в момента двете страни обсъждат възможността за такава среща. Ключови теми в преговорите се очаква да бъдат икономическите отношения между Япония и САЩ наред със ситуацията на Корейския полуостров.

По-рано Белият дом съобщи, че Тръмп ще участва в тазгодишния Давоски форум. Според говорителката Сара Сандърс американската делегация ще бъде водена от финансовия министър Стивън Мнучин. За Давос ще отпътуват също така държавният секретар Майк Помпейо, министърът на търговията Уилбър Рос, постоянният търговски представител на САЩ Робърт Лайтхайзър и министърът на вътрешната сигурност Кирстен Нилсен.

В делегацията ще бъдат също дъщерята на президента Иванка Тръмп и съпругът й Джаред Къшнър – съветници в Белия дом.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама