85-годишна французойка е баба на десетки български деца (ВИДЕО)

183

85-годишна французойка е баба на десетки български деца. Вече 18 години Доминик Баяр се грижи за изоставените деца на България.

Добре дошли в комплекса за деца, лишени от родителска грижа в град Брацигово. Семейство от повече от 70 деца с различни потребности на възраст между 6 и 20 години. И като във всички обикновени семейства и в това има баба, която всички обичат, разказва „Нова телевизия“.

Тя е баба от Париж, а нейното име е Доминик Баяр. Идва в България през 2000 г. и сърцето й остава у нас завинаги. Попада в Брацигово. Шокирана е обаче от мизерията, която е в домовете за деца. От този момент Доминик Баяр решава да помага на България и децата, лишени от родителска грижа. Работила е за повече от 20 домове в цяла България.

Нейната първа внучка е Милена, израснала в един от домовете, на които Доминик помага. Днес тя й помага в добрите дела. А в сърцето на френската баба има място за много внуци. Казва, че най-голямото щастие е да бъде с децата.

В началото асоциацията на Доминик „Бон Мин” помага не само за подобряването на условията в домовете, но и за по-добро бъдеще за децата, напускащи институцията. От шест години в дома в Брацигово има проект за професионална квалификация – курсове по фризьорство и готварство. За децата, избрали да следват в университет, фондацията дава стипендии.

Всяка година в дома в Брацигово идват доброволци от Франция – момичета и момчета, които по думите на Доминик спестяват през годината, за да могат лятото да посетят България.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама