Трагедия: Полицаи в САЩ разстреляха племенника на Гала

444

Племенник на тв водещата Гала е бил застрелян от полицията на улицата в САЩ. Гала веднага тръгнала към щатите да подкрепи батси и затова не бе на екран миналата седмица.

Проверка на „24 часа“ из медиите в щата Ню Йорк показа, че на 10 декември т.г. в градчето Фредония е бил застрелян млад мъж.
Според полицията служителите й се отзовали на сигнал от граждани. В къща на ул. „Либърти“ в банята на втория етаж се бил барикадирал млад мъж. Полицай и пожарникар се опитали да го измъкнат от там. Младежът — излязъл от къщата и тръгнал срещу тях размахвайки нож, самият той бил порязан на няколко места. Според официалната информация полицаят му извикал на спре, но след неподчинението му стрелял при самоотбрана и убил младежа.

Жертвата се казва Георги (Джордж) Пенев. Неговата сестра Мари пише в
страницата www.gofundme.com: В 2 ч. през нощта на 11 декември ме събуди звънът на телефона. Полицай ми каза, че моят брат Джордж, познат на по-голямата част от Бъфало като Пенев е бил прострелян четири пъти в гърдите от полицай от Фредония в понеделник, 10 декември в 1:30 ч. следобяд. Полицаят нямало да бъде обвинен в нищо.
Мари пише колко чудесен човек е бил Джордж: ‘Той имаше удивителната способност да се разбира с всекиго. Толкова обичаше братовчедка ни Мари (това е името на дъщерята на Гала -б.р.), че когато родителите ни му съобщили, че ще има сестра, той настоял да кръстят и мен Мари.“

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама